Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Times: Київ готовий атакувати Крим британськими ракетами великої дальності

Times: Київ готовий атакувати Крим британськими ракетами великої дальності

Категорія: Головне, Політика
Times: Київ готовий атакувати Крим британськими ракетами великої дальностіУ Лондоні активно обговорюють можливість передачі Києву ракет Harpoon з дальністю дії 240 кілометрів і ракет Storm Shadow з дальністю польоту до 400 кілометрів.

Їх, як стверджує оглядач газети Times Джордж Гріллс із посиланням на джерело в оборонній сфері України, збираються використовувати для ударів по цілях у Криму.

Джерела видання у Міноборони України підтвердили, що Київ опрацьовує такий сценарій. Зазначається, що зараз ведуться переговори про те, скільки саме ракет може бути відправлено. Гриллс зазначив, що обговорення ведуться незважаючи на побоювання, що транскордонні удари можуть призвести до ескалації конфлікту.

Він нагадав, що раніше український лідер Володимир Зеленський заявив, що західна зброя більшої дальності дозволить ЗСУ знищити російські військові об'єкти "в глибині окупованих територій", натякаючи на Крим. Наразі, на думку журналіста, сумнівів у тому, що Київ готовий до подібних дій, не залишилося.

Раніше Зеленський побував із візитом у Лондоні, де провів переговори з прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком про постачання зброї Києву. За підсумками зустрічі Сунак підтвердив, що Великобританія готується передати Україні «дальнобійніші озброєння», але деталі не наводилися. Прем'єр також не виключив постачання винищувачів України.