Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Конструкція та налаштування металошукача Gauss MD

Конструкція та налаштування металошукача Gauss MD

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Конструкція та налаштування металошукача Gauss MD На просторі колишнього СРСР не так багато виробників придатних металошукачів. На перший погляд згадуються гідні AKA, на другий — умовні Тесла.


Київська компанія MarsMD вже давно постачає на ринок дуже гідні шукачі скарбів — котушки практично для всіх імпортних МД, прекрасні піпоінтери, штанги. Нарешті після п'яти (!) років власних досліджень і розробок компанія представила свій власний металошукач Gauss MD. До цього компанія випускала клон Fisher F75, він також Teknetiks T2 під ім'ям Mars Viking.

 

Конструкційні особливості

Слово «гідно» у статті проходитиме червоною ниткою. Бо металошукач Gauss MD вийшов досить конкурентоспроможним. Почнемо із зовнішнього вигляду.


Штанга. Двосекційна, телескопічна, із цанговим затискачем. Пряма, рукоятка у вигляді перевернутої Т. Верхня секція алюмінієва, зі складним профілем — складніше зігнути, ніж традиційну трубу круглого перерізу. Пофарбована порошковою емаллю у чорний колір. Нижня секція – карбон, що не може не тішити. Підлокітник із пружного міцного пластику, є сошки.

 

Регулюється вильотом за допомогою шестигранника. Гідна штанга - легка, міцна.

 

Блок керування кріпиться на торець рукояті. Забезпечений гніздом для кабелю котушки, магнітним роз'ємом зарядного пристрою. А ось роз'єму навушників немає - він на модулі MDLink, який входить до будь-якого комплекту. Дисплей - LED з підсвічуванням, по центру відображається vDI або TargetID, є індикація балансу грунту і чутливості, навіть температури блоку.

 

Клавіатура плівкова, яскраві і великі кнопки, легко натискаються великим пальцем, що тримає рукоятку руки.

 

Котушки – різні, залежно від комплектації. У комплектацію Light входить пошуковий датчик Tiger 10х13 дюймів DD.

 

У комплектації Pro дві котушки. Одна з них – кругла DD 13 дюймів Discovery, укомплектована захистом. Друга - снайперка, теж кругла, діаметром 7 дюймів, теж DD, без захисту.

 

Параметри та налаштування

Спочатку кілька слів про Інструкцію для користувача. Російська версія виконана дуже якісно. Все гаразд і з версткою, і з графікою, і з термінологією, і з організацією інформації дуже приємно читати. У багатьох буржуазних приладів керівництво значно гірше.

 

Отже, інструкція говорить нам про те, що налаштовується в Гаус наступне:

  • посилення або GAIN - насправді це чутливість;
  • частота або FREQ - змінює значення з LF1 до LF5 (16 кГц зі зсувом) та з HF1 до HF5 (48 кГц зі зсувом); перші дві частоти в кожному діапазоні заразом
  • знижують струм датчика на 50 та 25 % відповідно;
  • умови пошуку або SEARCH - це комплексна зміна відразу кількох параметрів роботи металошукача; вибір із 4 альтернатив;
  • режим або MODE - три альтернативи:
  • An - аналоговий, без затримки;
  • CL - включений DSP з повним використанням технології ClearID - режим з найбільш пристойною дискримінацією, але невеликим уповільненням;
  • cL — комбінований An і CL, DSP працює за спрощеним, отже, швидшим алгоритмом;
  • гучність або Vol;
  • гучність звуку заліза чи FeVol;
  • трансмітер або TRANS - включає або вимикає бездротовий модуль MDLink.

 

Окремо розповімо про відбудову від ґрунту. Є ручний та автоматичний, змінюється вигляд балансу натисканням окремої кнопки. І той і інший режим вимагає відкачування, а після відкачування в автоматичному режимі інструкція рекомендує ручне підстроювання. Усі процедури детально описані у документації.