Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США заявили про відсутність зайвих ракет ATACMS для України

США заявили про відсутність зайвих ракет ATACMS для України

Категорія: Головне, Політика
США заявили про відсутність зайвих ракет ATACMS для України Вашингтон заявив про відсутність зайвих оперативно-тактичних ракет ATACMS із радіусом дії 300 кілометрів для передачі їх Україні. Про це повідомляє видання Politico.

За інформацією джерел, американські чиновники попередили представників Києва, що у них немає зайвих ATACMS, оскільки США мають намір підтримувати певний обсяг боєприпасів на складах.

"Передача ATACMS призведе до виснаження американських запасів і завдасть шкоди готовності ЗС США до майбутньої битви", - констатували автори матеріалу.

Раніше екс-глава Пентагону Марк Еспер заявив про повільність США у питаннях постачання озброєння Україні.
 
«Я багато разів намагався порушити питання щодо комплексів ATACMS. Добре, що комплекси Patriot постачатимуть незабаром, але вже надто пізно», — вважає він.

До цього президент України Володимир Зеленський заявив, що його країні потрібні балістичні ракети, зокрема ATACMS. Він підкреслив, що і його команда роблять все для того, щоб їхні партнери якнайшвидше розпочали постачання ATACMS та іншої подібної зброї. Український лідер назвав їх «життєво необхідними».