Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Норвегія заявила про вихід у море російських кораблів із ядерною зброєю

Норвегія заявила про вихід у море російських кораблів із ядерною зброєю

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Норвегія заявила про вихід у море російських кораблів із ядерною зброєюКораблі російського Північного флоту вперше за 30 років почали виходити в море із тактичною ядерною зброєю на борту. Про це заявила Норвезька розвідувальна служба (NIS) у щорічній доповіді.

Згідно з документом, за радянських часів військові кораблі Північного флоту регулярно виходили в море з тактичною ядерною зброєю, проте з часів холодної війни про подібні випадки відомо не було. Водночас, розвідка стверджує, що після початку спецоперації в Україні «важливість ядерної зброї для Росії істотно зросла».

Норвезька розвідка у своїй доповіді зазначає, що центральна частина ядерного потенціалу розміщена на підводних човнах Північного флоту та надводних кораблях.
 
«Ядерна зброя є особливо серйозною загрозою у випадках операцій, в яких можуть брати участь країни НАТО», — наголошується в документі.

Раніше повідомлялося, що Міноборони Швеції приготувалося до ядерного удару, який нібито можуть завдати з боку Росії, і прийняло «низку заходів» на такий випадок. Начальник штабу Збройних сил країни Мікаель Классон пояснив такі дії тим, що Москва має «неприємну звичку робити те, що вона говорить».