Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Global Times: Росія досягла стратегічних цілей в Україні

Global Times: Росія досягла стратегічних цілей в Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Global Times: Росія досягла стратегічних цілей в УкраїніРосія переважно досягла стратегічних цілей, поставлених у рамках вторгнення в Україну, всупереч твердженням Заходу про те, що країна зазнає невдачі в Україні. Таку думку висловив науковий співробітник Китайської академії суспільних наук, політолог-американіст Люй Сян.

Зокрема, за його словами, російська армія сформувала стабільну лінію фронту на схід від Дніпра, звідки здатна завдавати контрударів та здійснювати невеликі атаки у західному напрямку.

У свою чергу Збройні сили України не здатні самостійно вести оборону і безпосередньо залежать від допомоги США та НАТО, вважає аналітик. Люй Сян також зазначив помилкову оцінку ситуації Заходом, який «надто перебільшує стратегічні амбіції Росії».

«Позиція США виглядає дедалі непослідовнішою з погляду політики щодо російсько-українського конфлікту. Задавши досить високий антиросійський тон у внутрішній політиці, Вашингтон залишив мало шансів для геополітичних компромісів», — підсумували автори статті.