Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Міністр оборони ФРН розкритикував стан обіцяних Україні танків

Міністр оборони ФРН розкритикував стан обіцяних Україні танків

Категорія: Головне, Політика
Міністр оборони ФРН розкритикував стан обіцяних Україні танків Кількість та стан обіцяних Україні танків Leopard 2 залишає бажати кращого, заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус перед початком засідання глав оборонних відомств країн-членів НАТО у Брюсселі. Виступ німецького міністра транслювався на сайті альянсу.
 
За словами Пісторіуса, йдеться про 14 танків модифікації 2A6 з Німеччини та трьох A6 з Португалії, що «для маленької країни-члена НАТО» є великим внеском.

«Моделями A4 зараз займається польський колега, і за поточним станом треба питати його. І там теж не сказати, щоб п'янкий успіх, якщо висловлюватися стримано», — підкреслив німецький міністр, додавши, що це також стосується технічного стану машин і кількості запчастин до них.

Наприкінці січня західні країни погодились поставити танки для України. Зокрема Німеччина пообіцяла відправити Києву танки Leopard 2, вони прибудуть у березні. При цьому ФРН також схвалила їхній реекспорт із країн-партнерів по НАТО. Про готовність передати Києву танки Leopard 2 також повідомили Норвегія, Іспанія, Португалія та Польща.