Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: США пояснили Україні відмову від постачання ATACMS відсутністю зайвих ракет

Politico: США пояснили Україні відмову від постачання ATACMS відсутністю зайвих ракет

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: США пояснили Україні відмову від постачання ATACMS відсутністю зайвих ракетВашингтон заявив про відсутність зайвих оперативно-тактичних ракет ATACMS із радіусом дії 300 кілометрів для передачі їх Україні. Про це повідомляє видання Politico.

За інформацією джерел, американські чиновники пояснили представникам Києва, що не мають надлишків ATACMS, оскільки США мають намір підтримувати певний обсяг боєприпасів на складах.

"В рамках будь-якого пакету ми завжди оцінюємо нашу власну боєздатність та наш власний арсенал, надаючи при цьому Україні те, що їй необхідно на полі бою", - заявив представник Пентагону.

Автори матеріалу констатували, що передача ракет призведе до виснаження запасів США і завдасть шкоди готовності національних Збройних сил до майбутньої битви.

За словами екс-радника Пентагону полковника Дугласа Макгрегора, ресурси Вашингтона та союзників, які постачають Київ боєприпасами, вичерпані.

Насамперед це стосується американської високоточної зброї, для виробництва якої потрібно багато часу. Макгрегор уточнив, що йдеться про ракети для NASAMS та HIMARS.