Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » CNN: глава Пентагону Остін спростував чутки про стягування російських ВКС до кордонів України

CNN: глава Пентагону Остін спростував чутки про стягування російських ВКС до кордонів України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
CNN: глава Пентагону Остін спростував чутки про стягування російських ВКС до кордонів УкраїниНемає жодних видимих ознак передислокації Повітряно-космічних сил (ВКС) Росії до кордонів України, заявив глава Пентагону США Ллойд Остін. Його цитує CNN.

«Ми нині не бачимо, щоб Росія стягувала літаки до кордону з Україною і готувалася до масованої повітряної атаки», — сказав військовий, додавши, що російські ВКС мають ще дуже великий потенціал, тому необхідно постачати Україні якнайбільше засобів протиповітряної оборони.

Раніше британська газета Financial Times повідомила про розвіддані країни НАТО, що надійшли, про скупчення російських бойових літаків і вертольотів поблизу українського кордону. Західні розвідки стурбовані нібито існуючими планами Москви завдати масованого повітряного удару по Україні.

У січні 2023 великий стратегічний розвідувальний літак ВПС США здійснив круговий обліт Калінінградської області Росії. Вильоти літаків і безпілотників країн Північноатлантичного альянсу, які шпигують за Росією, почастішали. Вказані повітряні судна з'являлися поблизу зони конфлікту в Україні, а також у районі Калінінградської області та північних російських територій і раніше.

З грудня 2021 року над територією України та акваторією Чорного моря ВПС США почали регулярно проводити розвідувальні вильоти за участю країн-членів НАТО. Після невеликої перерви під час новорічних канікул американські літаки відновили розвідку.