Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: США не підштовхують Україну до спроб повернути Крим

Politico: США не підштовхують Україну до спроб повернути Крим

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: США не підштовхують Україну до спроб повернути КримДержсекретар США Ентоні Блінкен під час онлайн-розмови із групою експертів 15 лютого дав зрозуміти, що Вашингтон не заохочує Україну до спроб повернути контроль над Кримом. В адміністрації США вважають, що можливий наступ України на півострів став би перетином «червоної лінії» для Росії. Про це повідомила газета Politico із посиланням на джерела.

Під час розмови Ентоні Блінкен заявив, що Київ перейшов би встановлену Росією «червону межу», якби спробував повернути під свій контроль Крим. Пан Блінкен додав, що це могло б призвести до більш масштабної відповіді Росії. При цьому в адміністрації США наголошують, що підсумкове рішення про початок подібної операції прийматиметься у Києві, а не у Вашингтоні.

За словами чотирьох джерел видання, США спрямовує свої зусилля на допомогу Україні у просуванні на сході країни, де зараз тривають активні воєнні дії. Два співрозмовники видання вважають, що Ентоні Блінкен не вважає за мудре рішення України про можливий наступ на Крим.

Раніше в Україні неодноразово заявляли про плани повернути контроль над Кримом, у тому числі силовим шляхом. При цьому, на думку американської розвідки, Україна поки не зможе організувати наступ на півострів через брак ресурсів.