Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Reuters: Єврокомісія запропонувала країнам ЄС відключити від SWIFT чотири російські банки

Reuters: Єврокомісія запропонувала країнам ЄС відключити від SWIFT чотири російські банки

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Reuters: Єврокомісія запропонувала країнам ЄС відключити від SWIFT чотири російські банкиЄврокомісія (ЄК) запропонувала країнам ЄС відключити від глобальної системи обміну повідомленнями SWIFT ще чотири російські банки — серед них, зокрема, Альфа-банк, Тінькофф Банк і Росбанк, пише Reuters з посиланням на європейських дипломатів. Четвертий банк агенції невідомий.

Представники європейських держав зустрілися 15 лютого у Брюсселі, щоб обговорити новий, 10-й пакет санкцій проти Росії. Раніше про те, що блок планує внести до списку санкцій Альфа-банк, Тінькофф Банк, Росбанк, а також російський Фонд національного добробуту (ФНБ), повідомляв Bloomberg.

Джерела Reuters також підтвердили інформацію, раніше опубліковану газетою Politico, про те, що ЄС може заборонити імпорт каучуку та асфальту з Росії, а також продаж країні обладнання та технологій, які можуть бути використані у військових цілях.
 
ЄК, зокрема, запропонувала заборонити експорт до Росії електронних схем та компонентів, тепловізійних камер, радіоприймачів та важких транспортних засобів, а також сталі та алюмінію, що використовуються у будівництві, та обладнання, що застосовується у промислових та будівельних цілях.