Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: Євросоюз не погодив обмеження проти атомної галузі Росії

Politico: Євросоюз не погодив обмеження проти атомної галузі Росії

Категорія: Головне, Політика
Politico: Євросоюз не погодив обмеження проти атомної галузі Росії Єврокомісія відмовилася від планів запровадити санкції щодо атомної галузі Росії у десятому пакеті санкцій. Про це повідомляє Politico із посиланням на трьох дипломатів.

Як зазначає видання, під час обговорення Угорщина виступала проти запровадження санкцій проти атомної галузі, оскільки вона сильно залежить від «Росатому». Будапешт, зазначають дипломати, наполягав, що «Росатом» забезпечує 50% енергопостачання країни. Також проти виступила Франція.

У зв'язку з цим, передає Politico, Євросоюз планував запровадити індивідуальні санкції щодо керівників та співробітників "Росатому" та інших російських компаній, пов'язаних з атомною галуззю. Про це зокрема просив президент України Володимир Зеленський. Однак у результаті ЄС не ухвалив цього рішення, у попередньому пакеті санкцій подібних обмежень немає.

Очікується, що десятий пакет санкцій Євросоюзу оприлюднять 24 лютого, у день повномасштабного вторгнення РФ в Україну. ЄС планує закрити лазівки у вже ухвалених обмеженнях. На сьогоднішній день відомо, зокрема, про плани ввести санкції щодо російського експорту на €10 млрд, чотирьох банків, включаючи Альфа-банк. Запровадити обмеження проти російської атомної галузі пропонували Польща та Литва. Крім Угорщини проти цієї пропозиції виступали Болгарія та Франція.