Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » FT: головний співробітник Пентагону з Китаю Чейз відвідає Тайвань найближчими днями

FT: головний співробітник Пентагону з Китаю Чейз відвідає Тайвань найближчими днями

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
FT: головний співробітник Пентагону з Китаю Чейз відвідає Тайвань найближчими днями Співробітник Пентагону Майкл Чейз, який займається роботою оборонного відомства за китайським напрямом, найближчим часом відвідає Тайвань. Про це повідомляє видання The Financial Times.

У матеріалі йдеться, що візит пов'язаний із загостренням двосторонніх відносин на тлі інцидентів із китайськими повітряними об'єктами. Крім того, відносини загострилися після візиту на острів колишнього спікера палати представників США Ненсі Пелосі.

Уточнюється, що Чейз перебуває в Монголії на переговорах з військовим міністерством.

Раніше президент США Джо Байден пообіцяв поговорити з головою КНР Сі Цзіньпіном на тлі інциденту зі збитим над США аеростатом. За словами американського лідера, він очікує на розмову з китайським колегою і сподівається «дістатись до суті того, що трапилося». «Ми не шукаємо нової холодної війни. Але вибачатися я не буду, і ми змагатимемося», — додав лідер США.

4 лютого Вашингтон знищив китайський аеростат у небі над Південною Кароліною. 10 лютого американські військові збили «висотний об'єкт» у повітряному просторі над Аляською. Увечері 11 лютого американський винищувач збив невідомий об'єкт у небі Канади.