Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Блінкен: Сполучені Штати все ще готові до діалогу про обмеження зброї з Росією

Блінкен: Сполучені Штати все ще готові до діалогу про обмеження зброї з Росією

Категорія: Головне, Політика
Блінкен: Сполучені Штати все ще готові до діалогу про обмеження зброї з Росією Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати все ще готові обговорити обмеження зброї з Росією в будь -який час.
 
Раніше, 21 лютого, під час звернення до Федеральної Асамблеї Путін заявив, що Москва призупинить угоду про стратегічну наступальну зброю зі Сполученими Штатами (DSNV). Містер Блінкен назвав це твердження "глибоко шкодуючим і безвідповідальним", його слова цитують Reuters.

«Сполучені Штати ретельно контролюватимуть, що насправді робить Росія. Звичайно, ми переконаємось, що в будь -якому випадку ми займаємо належну позицію для безпеки власної країни та безпеки наших союзників», - сказав державний секретар США.

Путін, виправдовуючи призупинення участі в DSNV, заявив, що російські заяви за договором відхиляються США, і НАТО каже, що хоче завдати стратегічній поразці Росії.

Росія та США підписали старт-3 8 квітня 2010 року. Він закінчується в 2026 році. До цього була домовленість про початок 1991 року та угоду про скорочення стратегічних наступальних потенціалів у 2002 році.