Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Україні заборонили «Партію регіонів»

В Україні заборонили «Партію регіонів»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
В Україні заборонили «Партію регіонів»Суд заборонив проросійську Партію регіонів і ухвалив націоналізувати її активи. Про це повідомила Служба безпеки України (СБУ) у своєму Telegram-каналі.

«За матеріалами Служби безпеки та Державного бюро розслідувань [ДБР] Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Мін'юсту про заборону діяльності "Партії регіонів" та передачу у держвласність майна України проросійської політсили», — йдеться у повідомленні СБУ.

Уточнюється, що під рішення суду підпадають усі активи партії та її структурних підрозділів у різних областях України. Наразі експерти оцінюють вартість майна. Згідно із заявою відомства, СБУ та ГБР задокументували «злочинні дії "регіоналів"».

22 жовтня 2022 року в Україні остаточно заборонили діяльність 12 проросійських партій з ініціативи СБУ. Рішення про заборону ухвалили на підставі указу українського президента Володимира Зеленського. Серед заборонених політичних об'єднань опинилася Соціалістична партія України. Раніше під заборону також потрапили партії "Опозиційний блок", "Соціалісти", "Наші", "Держава", "Блок Володимира Сальдо" та інші.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, Партія регіонів була заснована в 1997 році. Її лідером був колишній президент України Віктор Янукович, який у 2014 році втік до Росії внаслідок масових антиурядових протестів, які отримали назву Євромайдан.