Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Magyar Nemzet: прем'єр-міністр Угорщини Орбан звинуватив Байдена в ослабленні економіки Європи

Magyar Nemzet: прем'єр-міністр Угорщини Орбан звинуватив Байдена в ослабленні економіки Європи

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Magyar Nemzet: прем'єр-міністр Угорщини Орбан звинуватив Байдена в ослабленні економіки ЄвропиПрем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час закритої наради з депутатами парламенту від альянсу Фідес-Християнсько-демократична народна партія (ХДНП) звинуватив президента США Джо Байдена в ослабленні економіки Європи. Про це повідомляє Magyar Nemzet.

За його словами, адміністрація американського лідера без обмежень відстоює свої інтереси у Брюсселі на шкоду інтересам Європи.
 
«Заходи у відповідь на війну — цунамі санкцій — стали послаблювати європейську економіку, а багату на дешеву енергію Америку все це не торкнулося», — сказав політик.

Прем'єр також додав, що військова міць Європи почала слабшати. Він пов'язав це з тим, що «війна скоротила запаси європейських армій, які заміщенням не перейнялися».

Перед початком парламентської сесії Орбан окреслив перед депутатами супротивників альянсу Фідес-ХДНП, до яких відніс «адміністрацію Байдена, провоєнних брюссельських бюрократів та провоєнних політиків». Він назвав їх «міжнародними угрупованнями за інтересами», які перебувають «на боці війни».

10 лютого прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та канцлер Австрії Карл Нехаммер на зустрічі у Брюсселі з українським президентом Володимиром Зеленським відмовили йому у постачанні озброєнь на Україну. Відзначається, що Відень бажає зберегти нейтралітет, а Будапешт із самого початку не збирався підтримувати Україну за допомогою військових постачань.