Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Wall Street Journal: США можуть оприлюднити розвіддані про можливі постачання зброї Китаєм Росії

Wall Street Journal: США можуть оприлюднити розвіддані про можливі постачання зброї Китаєм Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Wall Street Journal: США можуть оприлюднити розвіддані про можливі постачання зброї Китаєм РосіїАдміністрація президента США вирішує, чи оприлюднити свої розвіддані, згідно з якими Китай зараз зважує аргументи за і проти постачання зброї Росії. Про це пише американська газета Wall Street Journal, посилаючись на анонімні джерела в адміністрації.

Китай досі поводився обережно і підтримував Росію в основному закупівлями її нафти, але зараз, за даними співрозмовників WSJ, китайське керівництво думає, чи не відмовитися від цього підходу.

Як висловився неназваний на ім'я співрозмовник газети, досі існувала у питанні, як Китай може допомогти Росії, існувала невизначеність, а тепер, за оцінкою розвідок США та союзників, ця визначеність стає набагато меншою. Рішення в Пекіні, втім, поки що, за оцінкою розвідок, не ухвалено.

На останніх вихідних держсекретар США Ентоні Блінкен прямо звинуватив Китай у намірі дати Росії зброю.

Прес-секретар МЗС Китаю Ван Веньбінь у середу уникнув прямої відповіді на запитання, чи постачатиме Китай зброю Росії.

"Загальновідомо, що країни НАТО, включаючи США - головне джерело зброї на полях битв в Україні, проте вони продовжують заявляти, що Китай може поставляти зброю Росії", - цитує Вана WSJ.