Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Греція не передаватиме Україні С-300 через загрози з боку Туреччини

Греція не передаватиме Україні С-300 через загрози з боку Туреччини

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Греція не передаватиме Україні С-300 через загрози з боку Туреччини Греція не передаватиме Україні зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) С-300, встановлені на грецькому острові Крит. Позицію влади щодо цього питання в інтерв'ю телеканалу ERT 1 висловив міністр національної оборони країни Нікос Панайотопулос.

Глава відомства пояснив, що Афіни бояться стати вразливими. За його словами, передача С-300 Києву послабить країну перед загрозами з боку Туреччини.

Відповідаючи на запитання про те, чи не надходило з боку держсекретаря США Ентоні Блінкена, який відвідав Афіни, прохання відправити Києву С-300, Панайотопулос відповів, що країна придбала дані системи з певних причин і поки вони існують, влада «не збирається погоджуватися ні на яке послаблення системи. оборони» країни.

Раніше повідомлялося, що у Салоніках 22 лютого відбулася протестна акція проти візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до Греції. Уточнювалося, що на демонстрацію вийшли члени Комуністичної молоді Греції (КНЄ). Вони зібралися біля американського консульства, закликаючи уряд країни припинити брати участь у конфлікті в Україні.