Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Глава МЗС Угорщини Сійярто: 10-й пакет санкцій ЄС не торкнувся атомної галузі РФ

Глава МЗС Угорщини Сійярто: 10-й пакет санкцій ЄС не торкнувся атомної галузі РФ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Глава МЗС Угорщини Сійярто: 10-й пакет санкцій ЄС не торкнувся атомної галузі РФГлава МЗС Угорщини Петер Сійярто розповів, чи включатиме в себе десятий пакет санкцій проти Росії обмеження в галузі атомної галузі. 

Сійярто розкрив подробиці про десятий пакет санкцій проти Росії і заявив, що обмеження не торкнулися атомної галузі країни. За його словами, проти них різко заперечували низку країн, які підтримали Угорщину у цьому питанні.
 
Міністр наголосив, що деякі держави хотіли б бачити атомну сферу у списку санкцій, але будапешт показав, що для нього це є неприйнятним.

«Якщо ми не зможемо продовжити будівництво АЕС Пакш-II, то ми втратимо більшу частину гарантії нашої довгострокової енергетичної безпеки. Я думаю, що енергетика має бути повністю виключена із санкцій з огляду на той факт, що енергетика — це фізична проблема, яка не має нічого спільного ні з політикою, ні з ідеологією», — пояснив глава МЗС Угорщини.

23 лютого стало відомо, що ЄС не зміг узгодити десятий пакет санкцій проти Росії. Між країнами-учасницями організації залишається низка невирішених питань. Переговори про обмеження поновляться 24 лютого.