Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Time: США хочуть фінансовою допомогою змусити Київ змиритися із втратою територій

Time: США хочуть фінансовою допомогою змусити Київ змиритися із втратою територій

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Time: США хочуть фінансовою допомогою змусити Київ змиритися із втратою територійСША можуть надати Україні фінансову допомогу, щоб Київ упокорився зі втратою своїх територій. Про це написав оглядач Філіп Шорт для видання Time.

Шорт підкреслив, що ніхто не говорить про це прямо, але можна сумніватися, що Білий дім бажає, щоб російські війська залишили всі зайняті ними території. Просування Збройних сил України (ЗСУ) до Криму загрожує ризиком «саме тієї некерованої ескалації», яку прагне запобігти адміністрації президента США.

Журналіст припустив, що Москва не може програти у конфлікті в Україні. Тому можливим сценарієм стане збереження за нею окупованих територій. Він назвав можливу мету фінансової допомоги Україні та припустив, що Вашингтон може дати Києву грошей, щоб той змирився із втратою територій.

«Якщо таке станеться, українці небезпідставно сприймуть це як зраду [з боку Заходу], але, зрештою, у Києва може не залишитися іншого вибору, як змиритися. Захід підсолодить пігулку, надавши масштабну допомогу у відновленні», - сказав журналіст.

Раніше повідомлялося, що США анонсують новий пакет допомоги Україні на суму два мільярди доларів. Заходи допомоги не мають на увазі постачання зброї зі складів Пентагону. Передавати його для України стануть самі виробники.