Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Арестович: Україна може захопити Придністров'я за три дні

Арестович: Україна може захопити Придністров'я за три дні

Категорія: Головне, Політика
Арестович: Україна може захопити Придністров'я за три дніУкраїна здатна захопити Придністров'я за три дні, якщо про це попросять владу Молдови. Про готовність Києва до введення військ до регіону заявив колишній радник глави офісу президента України Олексій Арестович.

«Лише за рішенням молдавської влади ми можемо допомогти. Ми маємо можливість. За три доби це можна вирішити», - наголосив він.

За його словами, приводом для введення військ можуть стати заяви лідерів обох країн щодо того, що Росія дестабілізує ситуацію в регіоні. Арестович додав, що, мабуть, поки що за допомогою до Києва не зверталися.

Раніше Міністерство оборони Росії попередило, що Україна активізувала підготовку до вторгнення у Придністров'я. За інформацією відомства, провокацію буде проведено нібито у відповідь на наступ з території республіки російських військ.
 
Зазначається, що Росія зафіксувала скупчення особового складу та техніки поблизу українсько-придністровського кордону. Окрім того, спостерігається розгортання артилерії, а також почастішали випадки польотів безпілотників Збройних сил України над територією Придністров'я.