Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Тбілісі пройшов міжнародний мітинг солідарності з Україною

У Тбілісі пройшов міжнародний мітинг солідарності з Україною

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Тбілісі пройшов міжнародний мітинг солідарності з Україною На акції біля будівлі парламенту у центрі Тбілісі зібралися тисячі людей. Мітинг солідарності з Україною пройшов під гаслом: "Це Грузія - Слава Героям!" У ньому взяли участь і громадяни країни, і самі українці, і ті, хто виїхав після війни з Росії та після репресій – з Білорусі. 
 
Зі встановленого на сцені монітора до учасників акції звернувся мер Києва Віталій Кличко. "Ви як ніхто знаєте, що таке російська агресія, які страждання, смерть і руйнування вона несе. Як Росія намагається окупувати сусідні країни”, – заявив він.

Кличко сказав, що грузини підтримують українців не лише морально, і грузинські бійці борються поряд із українцями. "Ми вшановуємо пам'ять 36 відважних грузинів, які загинули за Україну з початку повномасштабного вторгнення російських варварів", - заявив Кличко.

Ті, хто зібрався на мітингу, вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих в Україні. Тут також зачитали імена загиблих в Україні грузинських бійців.

"Я особисто вважаю, що Україна вже виграла. Наразі головне для неї відновити територіальну цілісність. Вона вже перемогла, того першого тижня, коли ми ночами не спали - вона показала всьому світу, що собою являє Росія, який це насильницький режим”, - сказала Бі-бі-сі одна з учасниць акції Ніно Швелидзе.

За її словами, вона своєю участю в акції висловлює протест і грузинській владі.

"Це дуже важко, коли твій уряд не висловлює твою волю і твою думку. Саме в цьому випадку вони не висловлюють волю народу Грузії, тому що народ - на боці України, а вони ні”, - вважає вона.

Грузинська влада, яка посіла дуже обережну позицію щодо російсько-української війни, критикувала і виступала на мітингу. За словами лідера опозиційної партії "Стратегія Агмашенебелі” Георгія Вашадзе, представників грузинської влади немає у Києві в річницю початку війни, і це ясне посилання – вони не солідарні з Україною.

За його словами, цією багатотисячною акцією Грузія показала всьому світу, що стоїть поряд з Україною та її місцем у НАТО та ЄС.

Мітинг завершився гімном спочатку Грузії, а згодом України.