Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Американські ЗМІ: КНР роздумує над передачею Росії озброєнь та боєприпасів

Американські ЗМІ: КНР роздумує над передачею Росії озброєнь та боєприпасів

Категорія: Головне, Політика
Американські ЗМІ: КНР роздумує над передачею Росії озброєнь та боєприпасів Китай, закликаючи до мирних переговорів для врегулювання конфлікту в Україні, розглядає можливість передати Росії безпілотники та артилерійські системи для використання у бойових діях. Про це повідомляє The Wall Street Journal (WSJ) із посиланням на американських чиновників.

Американський телеканал CNN із посиланням на джерела, знайомі з даними розвідки США, також повідомляє, що КНР має намір поставити Росії безпілотники та боєприпаси. При цьому поки Пекін не ухвалив остаточного рішення, проте переговори з Москвою все ще продовжуються.

Раніше в Німеччині також заявили про переговори Росії з Китаєм про постачання дронів-камікадзе. Тоді німецьке видання Spiegel писало, що Росія веде переговори з Китаєм про постачання дронів. КНР погодилася виготовити для Росії прототипи безпілотників ZT-180, їхня доставка можлива до квітня.

24 лютого офіційний представник Держдепартаменту Нед Прайс оцінив план Китаю щодо мирного врегулювання в Україні. Він зазначив, що Вашингтон має «підстави для скепсису». За його словами, у США не схильні довіряти ініціативі Пекіна, оскільки він прагне зберегти нейтралітет щодо України, при цьому підтримуючи позицію Росії.