Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Байден вважає, що китайський мирний план щодо України вигідний тільки Росії

Байден вважає, що китайський мирний план щодо України вигідний тільки Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Байден вважає, що китайський мирний план щодо України вигідний тільки Росії Президент США Джо Байден розкритикував запропонований Китаєм мирний план щодо врегулювання російсько-українського конфлікту. На його думку, він вигідний лише Москві.

«Путін аплодує цьому, тому що він (план) може бути хорошим? <...> Я не бачу нічого в плані, що може вказувати на те, що є щось, що було б вигідно комусь крім Росії, якщо дотримуватися плану Китаю. <...> Сама ідея того, що Китай домовлятиметься за Україну про підсумки війни, яка є повністю несправедливою, просто нераціональна»,— сказав Байден ABC.

Китай представив свій план щодо врегулювання військового конфлікту у річницю введення військ РФ в Україну, 24 лютого. Він складається із 12 пунктів. Серед іншого в плані зазначені вимоги припинити вогонь, розпочати мирні переговори, припинити односторонні санкції та забезпечити стабільність ланцюжків постачання.
 
Ініціативу Пекіна підтримало МЗС РФ. Президент України Володимир Зеленський вважає, що пропозиції Китаю є не мирним планом, а висловлюванням думок щодо конфлікту.