Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Байдена закликали переглянути відносини з ЮАР через навчання з Китаєм та Росією

Байдена закликали переглянути відносини з ЮАР через навчання з Китаєм та Росією

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Байдена закликали переглянути відносини з ЮАР через навчання з Китаєм та РосієюЧлени Палати представників США закликали адміністрацію президента Джо Байдена провести «ретельний аналіз ситуації» у відносинах з ПАР через її спільні військові навчання з КНР та Росією. Про це пише Daily Maverick.

За даними видання, кілька депутатів внесли до Конгресу проект резолюції HR145, яка передбачає запит до Білого дому докладного звіту про економічні вигоди Південної Африки від її включення до Закону Америки про зростання та можливості в Африці (Agoa), а також до Рамкової програми торгівлі та інвестицій між двома країнами, підписану у 2012 році.

Agoa надає скасування мит та звільнення від квот для більшості експортних товарів Південної Африки в США. Резолюція можливість позбавлення ПАР цих переваг через її зростання відносин з Росією та Китаєм.

Крім того, документ засуджує ослаблення військових відносин ПАР із США. Резолюція закликає владу Південної Африки скасувати всі майбутні військові навчання з Китаєм та Росією та приєднатися до навчань під керівництвом США, таким як «Cutlass Express».