Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Глави мінфінів G20 прийняли заяву без урахування позиції щодо України

Глави мінфінів G20 прийняли заяву без урахування позиції щодо України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Глави мінфінів G20 прийняли заяву без урахування позиції щодо України Глави міністерств фінансів та центробанків країн «Великої двадцятки» (G7) прийняли заяву за підсумками зустрічі без урахування позиції щодо України, оскільки з цього приводу заперечували Китай та Росія. Про це повідомляє міністр фінансів Індії Нірмала Сітхараман.

«У Росії та Китаю були застереження, тому комюніке не могло бути опубліковано. Натомість було опубліковано резюме голови G20 та підсумковий документ», — заявила глава міністерства.

Зазначається, що всі глави міністерств погодилися з пунктами документа з 1 до 17, за винятком пунктів 3 та 4, де засуджувалися дії Росії в Україні.

Раніше стало відомо, що Індія висловилася проти обговорення членами Великої двадцятки додаткових санкцій проти Росії, поки вона головує в клубі.
 
За словами одного із співрозмовників Reuters, введені Заходом антиросійські санкції негативно вплинули на світ. Він також заявив, що Індія не зацікавлена ані обговорювати, ані підтримувати додаткові обмежувальні заходи проти Москви.