Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Борель оцінив підсумки присвяченої Україні сесії Генасамблеї ООН

Борель оцінив підсумки присвяченої Україні сесії Генасамблеї ООН

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Борель оцінив підсумки присвяченої Україні сесії Генасамблеї ООНГолова дипломатії Євросо Жозеп Боррель оцінив підсумки Генасамблеї ООН, присвяченої конфлікту в Україні. 

За підсумками поїздки на ГА ООН Боррель поскаржився на Росію, напруженість у відносинах КНР і США, на відсутність єдності у світі і «кризи, що накопичуються». На його думку, три дні у Нью-Йорку підтвердили приказку, що ООН є дзеркалом стану світу.

«Якщо подивитися за межі України, то стає зрозумілим, що глобальні кризи накопичуються, але глобальна реакція або заблокована, або недостатня. Бракує лідерства та єдності. Російська війна, а також напруженість у відносинах між Китаєм і США рвуть тканину того, що ми називаємо "заснованим на правилах міжнародним порядком"», - наголосив голова дипломатії ЄС.

Боррель додав, що багато країн вірять у посилення ролі Євросоюзу. Організацію бачать як партнера як противагу Китаю і як надійнішого союзника, ніж США. Крім того, держави цінують відданість ЄС міжнародним нормам та світовій системі.