Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Макрон: Франція не змагатиметься з "Вагнером" в Африці

Макрон: Франція не змагатиметься з "Вагнером" в Африці

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Макрон: Франція не змагатиметься з "Вагнером" в АфриціПрезидент Франції Еммануель Макрон, напередодні турне кількома країнами Африки, назвав ПВК "Вагнер" "страховкою життя режимів, що провалюються". За його словами, африканські країни зрештою перестануть звертатися за послугами до "Вагнера", коли побачать, що вона лише сіє нещастя.

Найманці "Вагнера" вже не перший рік з'являються в різних країнах африканського континенту - Центральноафриканській Республіці, Лівії, Судані, Малі, Мозамбіку, віднедавна також у Буркіна-Фасо. Франція нещодавно вивела свої миротворчі сили з Малі та Буркіна-Фасо за наполяганням урядів цих країн, які захопили владу насильницьким шляхом.

Макрон у своїй промові оголосив, навпаки, про скорочення чисельності французьких військ в Африці (близько 3000 французьких військових поки що залишаються, наприклад, у Чаді та Нігері), заявивши, що Париж не має наміру втягуватися у військове протистояння з іншими країнами.

"Багато хто хотів би нас підштовхнути до того, щоб вступити у змагання, яке я зі свого боку вважаю анахронізмом... Дехто приходить зі своїми арміями та зі своїми найманцями там і тут", - цитує французького президента AFP.