Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Китаї відкинули версію США про лабораторне походження коронавірусу

У Китаї відкинули версію США про лабораторне походження коронавірусу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Китаї відкинули версію США про лабораторне походження коронавірусуМіністерство закордонних справ Китаю спростувало версію про лабораторне походження коронавірусу, висунуту Міненерго США. Критикуючи висновки американського відомства, представник МЗС КНР Мао Нін у ході брифінгу закликала припинити дискредитувати Пекін та політизувати питання походження COVID-19. Її слова наводяться на веб-сайті зовнішньополітичного відомства.

Висловлюючи позицію з цього питання, Мао Нін нагадала, що наукова група Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та КНР раніше визнала малоймовірною гіпотезу про те, що причиною пандемії став витік із китайської лабораторії. Представник МЗС наголосила, що ці висновки підтримали у науковому середовищі та міжнародному співтоваристві.

Раніше повідомлялося, що Міненерго США дійшло висновку про те, що причиною поширення коронавірусу та пандемії COVID-19 став витік з лабораторії в Китаї. Зазначалося, що до цього версію, пов'язану з лабораторним походженням вірусу, вважало можливим лише Федеральне бюро розслідувань (ФБР).

Минулого тижня Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) зафіксувала скорочення кількості випадків захворювання та смертей від COVID-19 на 89 та 62 відсотки відповідно у всьому світі за останні чотири тижні.