Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Байден продовжив режим НС через ситуацію в Україні

Байден продовжив режим НС через ситуацію в Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Байден продовжив режим НС через ситуацію в УкраїніАмериканський президент Джо Байден продовжив режим НС на рік через події в Україні, про це йдеться в указі, опублікованому Білим домом.

Йдеться про обмежувальні заходи проти Росії, які були введені 6 березня 2014 року і багаторазово розширювалися — того ж року, у 2018 та 2022 роках. Байден додав, що через ситуацію в Україні дійшов висновку про необхідність продовження обмежень. Вони залишаться чинними після 6 березня 2023 року.

«Дії та політика, про які йдеться у цих указах, продовжують становити надзвичайну та надзвичайну загрозу інтересам національної безпеки та зовнішньої політики Сполучених Штатів», — йдеться у пояснювальній записці.

У квітні 2022 року лідер США продовжив режим НС через «шкідливу діяльність» Росії. Режим НС у США було запроваджено 15 квітня 2021 року. Його продовження, виходячи з повідомлення Білого дому, стало необхідним «для усунення незвичайної та надзвичайної загрози національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів, що виникла внаслідок шкідливої зарубіжної діяльності уряду Російської Федерації».