Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: президент США Байден та голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн обговорять санкції проти КНР

Politico: президент США Байден та голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн обговорять санкції проти КНР

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: президент США Байден та голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн обговорять санкції проти КНРПрезидент США Джо Байден зустрінеться у Вашингтоні з головою Єврокомісією (ЄК) Урсулою фон дер Ляйєн для обговорення посилення санкцій проти Китаю. Про це пише американський журнал Politico.

Як заявила прес-секретар американського президента Карін Жан-П'єр, у ході зустрічі «вестиметься спільна робота з вирішення проблем, що створюються КНР». За її словами, поїздка фон дер Ляйєн до столиці США запланована на 10 березня.

Зазначається, що Білий дім розглядає можливість посилення санкційного тиску щодо Китаю у разі, якщо Пекін надасть військову підтримку Москві у вигляді експорту зброї для ведення російської спеціальної військової операції (СВО) в Україні.

Раніше помічник голови Пентагону зі стратегії, планування та потенціалу Мара Карлін розповіла, що США планують розширювати масштаби військових навчань в Індо-Тихоокеанському регіоні шляхом залучення до участі у них більшої кількості країн для демонстрації можливості різних держав об'єднати свої сили та стримувати Китай.