Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WSJ: Київ не готовий до територіальних поступок в обмін на гарантії безпеки

WSJ: Київ не готовий до територіальних поступок в обмін на гарантії безпеки

Категорія: Головне, Політика
WSJ: Київ не готовий до територіальних поступок в обмін на гарантії безпекиУкраїна відмовилася йти на територіальні поступки в обмін на окремі гарантії безпеки від європейських країн. Про це у п'ятницю, 10 березня, повідомляє The Wall Street Journal (WSJ) за підсумками інтерв'ю з радником глави офісу президента України Михайлом Подоляком.

За даними американської газети, він заявив, що Київ не має іншого вибору, окрім як «продовжувати воювати до повного витіснення Росії з української землі», і закликав Захід бути готовим разом «йти до кінця».

Раніше стало відомо про обговорення Німеччиною, Францією та Великою Британією можливості запропонувати Україні гарантії безпеки не в рамках НАТО. Подібна ініціатива може передбачати згоду Києва на територіальні поступки. Офіційно про це не повідомлялося.

5 березня канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що умови миру в Україні, у тому числі за рахунок територіальних поступок, ставитимуть українці. Він також повідомив, що Захід готовий дати Києву гарантії безпеки лише після закінчення війни.