Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський назвав виселення "московської" церкви з Києво-Печерської Лаври кроком до зміцнення духовної незалежності України

Зеленський назвав виселення "московської" церкви з Києво-Печерської Лаври кроком до зміцнення духовної незалежності України

Категорія: Головне, Політика
Зеленський назвав виселення "московської" церкви з Києво-Печерської Лаври кроком до зміцнення духовної незалежності України Президент України Володимир Зеленський у щовечірньому відеозверненні сказав, що цього тижня Україна зробила кроки щодо зміцнення її духовної незалежності. Цього тижня монастир Української православної церкви у канонічному підпорядкуванні Московської патріархії отримав припис до кінця березня залишити Києво-Печерську Лавру.

"Є цього тижня і рух у бік цкріплення нашої духовної незалежності. Суспільство це бачить. І я бачу схвалення українцями цих наших кроків - цілком законних. І ми продовжимо цей рух. Ми не допустимо, щоб у держави-терориста залишалася бодай якась якась. можливість маніпулювати духовністю нашого народу, руйнувати наші українські святині, наші лаври або красти з них якісь цінності", - заявив Зеленський.

Цього тижня директор української державної установи – Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" – наказав монастирю Української православної церкви до 29 березня залишити Нижню Лавру.

Раніше Українській православній церкві (яка з початком війни прибрала з офіційної назви згадку про Московську патріархію, але зберегла канонічну зв'язок з нею) заборонили користуватися храмами Верхньої Лаври, а тепер виганяють з усієї території древнього київського монастиря.