Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Вкладники збанкрутілого банку SVB отримають доступ до коштів 13 березня

Вкладники збанкрутілого банку SVB отримають доступ до коштів 13 березня

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Вкладники збанкрутілого банку SVB отримають доступ до коштів 13 березняВкладники збанкрутілого американського банку Silicon Valley Bank (SVB) сьогодні, 13 березня, отримають доступ до своїх рахунків. Про це йдеться у спільній заяві глави Мінфіну США Джанет Йеллен, голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла та голови Федеральної корпорації страхування вкладів (FDIC) Мартіна Грюнберга. Зазначається, що «ніяких збитків, пов'язаних із санацією SVB, платники податків не зазнають».

«Сьогодні ми рішучі дії для захисту економіки США, зміцнюючи довіру населення до нашої банківської системи. Цей крок гарантує, що банківська система США продовжуватиме виконувати свої життєво важливі функції щодо захисту депозитів та надання доступу до кредитів для домашніх господарств та підприємств таким чином, що сприяє сильному та стійкому економічному зростанню»,— сказано в документі.

Silicon Valley Bank - 16-й за величиною банк США, він був орієнтований на стартапи. Його банкрутство, про яке оголосили 10 березня, стало найбільшим із часів кризи 2008 року. Банк став другим за величиною банкрутом історії США після Washington Mutual Bank. Від американської влади вимагали втрутитися в ситуацію, щоб врятувати кошти клієнтів банку та вжити екстрених заходів щодо стримування кризи, до якої спричинив крах SVB. Мінфін США ще вчора, 12 березня, заявив, що держава не рятуватиме SVB.