Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Депутати Верховної Ради попросили СБУ виселити представників УПЦ МП із Києво-Печерської лаври

Депутати Верховної Ради попросили СБУ виселити представників УПЦ МП із Києво-Печерської лаври

Категорія: Головне, Політика
Депутати Верховної Ради попросили СБУ виселити представників УПЦ МП із Києво-Печерської лаври Депутати Верховної Ради попросили Службу безпеки України (СБУ) забезпечити виселення ченців Української православної церкви (УПЦ) із Києво-Печерської лаври. Про це йдеться у повідомленні на сайті парламенту.

Повідомляється, що група народних депутатів із різних фракцій надіслала листа голові СБУ Василю Малюку. У своєму зверненні вони попросили звернути особливу увагу на збереження та безпеку музейних експонатів Києво-Печерської лаври.
 
«Зокрема, йдеться про мощі та інші дорогоцінні та історично значущі предмети, які мають бути повернуті державі», — йдеться у повідомленні.

Голова комітету Ради з гуманітарної політики Микита Потураєв вважає, що спроба виселити ченців із Києво-Печерської лаври зустріне спротив, але, за його даними, українські правоохоронці до цього готові. При цьому він зазначив, що до лаври може прийти і патріотично налаштована громадськість, яка підтримає її звільнення від служителів УПЦ.

Раніше адміністрація заповідника «Києво-Печерська лавра» зобов’язала ченців УПЦ залишити будівлі монастиря до 29 березня. В УПЦ такі вимоги назвали ультиматумом та відмовилися залишати лавру.