Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Типи та види борошна та їх використання - Яке борошно найкорисніше?

Типи та види борошна та їх використання - Яке борошно найкорисніше?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Типи та види борошна та їх використання - Яке борошно найкорисніше?Пшеничне, вівсяне, цільнозернове або, може, житнє борошно? Яке борошно для чого краще? Яке вибрати під час покупки? У вас теж така дилема, коли стоїте перед полицею магазину, гнучись від усілякого борошна? Чи знаєте ви, що означає той чи інший вид борошна і яке найкраще? Якщо ні, то ви потрапили за адресою, тому що я збираюся розвіяти всі сумніви щодо борошна!


Часто великим підприємствам потрібні оптові поставки продукції, борошно оптом Київ – основний напрямок за яким працює компанія "Укрпромінвест Агро", яка виробляє борошно під брендом "Вінницький млиняр". Вартість продукції цього виробника завжди демократична, а якість традиційно висока. 

 

Які бувають сорти борошна? Борошно можна розділити на безглютенове та з глютеном. Це особливо важливо для людей з алергією на цей інгредієнт, а також для тих, хто вибрав безглютенову дієту з інших причин зі здоров’ям. Останнім часом відмова від глютену стала надзвичайно модною. Безглютенова дієта, яка використовується у деяких людей, може мати благотворний вплив на організм і самопочуття.


Пшеничне борошно

Пшеничне борошно є найвідомішим і найчастіше вибираним господинями протягом багатьох поколінь. Це гарантує ідеальний підйом тіста, гнучкість і відповідну консистенцію. Все через глютен, яким воно багате.


Що означає сорт борошна

Види пшеничного борошна інформують про вміст мінеральних речовин у продукті після його помелу. Це означає, що борошно типу 450 містить 0,45% мінеральних речовин, а тип 650 буде мати 0,65%.


Також легко побачити, що чим біліший колір борошна, тим менший номер типу. Чим темніший колір борошна, тим вищий вміст висівок і, отже, вищий сорт. Який вид пшеничного борошна тоді буде найкращим? Все залежить від того, що ми хочемо з нього приготувати.

 

 

 

Завдяки використанню пшеничногоборошна, випічка виходить ще більш пухкою та без сторонніх домішок.

 

Манна крупа

Манна крупа — пшеничне борошно грубого помелу, яке не заважає здоровому харчуванню та підтримці форми. Це борошно дуже корисне, забезпечує організм багатьма поживними речовинами, а також містить багато клітковини.

 

Чому варто вибрати борошно з твердих сортів пшениці?


  • характеризується низьким глікемічним індексом, що означає, що до нього охоче тягнуться діабетики,
  • позитивно впливає на інтелектуальну діяльність,
  • позитивно впливає на стан шкіри та зір,
  • забезпечує організм великою кількістю фолієвої кислоти і заліза.

 

Борошно зі спельти

Борошно ізспельти рекомендовано в першу чергу діабетикам, оскільки воно стабілізує рівень цукру в крові. Це більш здорова альтернатива класичному пшеничному борошну, яку можна використовувати для випікання пиріжків, приготування млинців, а також макаронів чи вареників. Також він чудово підходить для домашньої випічки хліба.


Спельта проти пшеничного борошна - яке борошно вибрати?


  • борошно зі спельти має менше домішок і менш модифіковане, ніж пшеничне борошно,
  • борошно зі спельти менш калорійне, ніж пшеничне,
  • борошно зі спельти характеризується підвищеним вмістом білка,
  • борошно зі спельти корисне для нігтів, волосся та травної системи, оскільки містить кремнієву кислоту,
  • борошно з полби містить менше вуглеводів і більше жиру, ніж пшеничне борошно.

 

Ячмінне борошно - властивості

Цей тип борошна має набагато меншу кількість клейковини, ніж пшеничне борошно. Це призводить до того, що хліб або інша випічка, приготована з ячмінного борошна, стає компактною та важкою. Однак додавання його до пшеничного або житнього борошна, приблизно в пропорції 10%, однозначно збагачує смак хліба на заквасці. Ячмінне борошно багате клітковиною і вітамінами. Це більш здоровий еквівалент пшеничного борошна, яке використовується для приготування млинців, локшини або печива.