Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Moody's погіршило прогноз щодо банківської системи США зі стабільного до негативного

Moody's погіршило прогноз щодо банківської системи США зі стабільного до негативного

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Moody's погіршило прогноз щодо банківської системи США зі стабільного до негативногоМіжнародне рейтингове агентство Moody's погіршило зі стабільного до негативного прогнозу банківської системи США. Про це повідомляє CNBC з посиланням на дані дослідження.

Аналітики засумнівалися у перспективах системи на тлі «стрімкого погіршення операційного середовища» після відтоку депозитів у Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate Bank та Signature Bank (SNY), а також банкрутства SVB та SNY.

Незважаючи на зниження рейтингу, американський фондовий ринок відскочив після недавнього падіння. Зокрема, Dow Jones додав понад 1,4 відсотки, піднявшись у верхній точці до 32 508 пунктів. Індекс S&P 500 зростав майже на два відсотки, до 4637 пунктів на максимумі.

Silicon Valley Bank став найбільшим збанкрутілим банком з часів фінансової кризи 2008-го. Він займав 16 місце за величиною активів. Про його банкрутство стало відомо 11 березня. Незабаром було закрито ще один великий банк — нью-йоркський Signature Bank.
 
Президент США Джо Байден запевнив американців, що банківська система країни знаходиться в безпеці, і пообіцяв, що криза не зашкодить платникам податків.