Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Global Times: ключ до вирішення української кризи перебуває в руках США та країн Заходу

Global Times: ключ до вирішення української кризи перебуває в руках США та країн Заходу

Категорія: Головне, Політика
Global Times: ключ до вирішення української кризи перебуває в руках США та країн ЗаходуКлюч до вирішення української кризи знаходиться в руках США та країн Заходу, а не Китаю. Про це йдеться у редакційній статті китайського державного видання Global Times.

У публікації наголошується, що якщо Сполучені Штати та західні країни продовжать створювати проблеми замість того, щоб співпрацювати, навряд чи будь-які зусилля щодо встановлення миру та сприяння переговорам будуть ефективними.

Автори статті зазначають, що майбутній візит голови Сі Цзіньпіна до Росії, запланований на 20-22 березня, також буде туром світу. При цьому вони називають Китай однією з небагатьох великих держав, здатних побудувати комунікаційний міст між Москвою та Києвом. «Це ще цінніше, оскільки обидві сторони конфлікту опинилися в безвиході», — йдеться у публікації.

При цьому китайські журналісти вказують на те, що КНР не є причиною української кризи і не є її стороною.

Раніше стала відома дата зустрічі китайського та російського лідерів. Візит глави КНР до Москви відбудеться у закритому режимі 20 березня, наступного дня у двох лідерів намічено офіційні переговори.