Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У США щонайменше 26 людей загинули внаслідок руйнівного торнадо

У США щонайменше 26 людей загинули внаслідок руйнівного торнадо

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
У США щонайменше 26 людей загинули внаслідок руйнівного торнадо У штатах США Міссісіпі та Алабама щонайменше 26 людей загинули внаслідок руйнівного торнадо, повідомляє National Public Radio (NPR).

Пориви вітру досягали 129 кілометрів на годину, на постраждалі райони обрушилися потоки дощу та великого граду. Було зруйновано сотні будівель, тисячі будинків залишилися без електрики.

Губернатор штату Міссісіпі Тейт Рівз оголосив надзвичайний стан. Він також поговорив із президентом США Джо Байденом, глава держави запропонував повну підтримку федерального уряду після урагану, до штату було направлено персонал та ресурси екстреного реагування для надання допомоги у відновлювальних роботах.

Національна служба погоди повідомляла, що серйозна погодна загроза для постраждалих районів зберігалася до вечора суботи, а в неділю можливі зливи та грози.

Загалом торнадо протягнувся приблизно на 250 кілометрів і тривав понад годину. За даними PowerOutage.us, станом на південь суботи більше 40 000 клієнтів були відключені від електрики в Міссісіпі, Алабамі та Теннессі.

У жовтні результаті урагану «Іен», що обрушився на американський штат Флорида, загинули щонайменше 77 людей. Президент США Джо Байден заявив, що «Ієн» може стати одним із найруйнівніших в історії країни. "Наші серця болять за людей, чиї життя були зруйновані через цю бурю", - сказав глава держави.