Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » CNBC: американські вкладники зняли з рахунків близько 100 млрд доларів після краху банку SVB

CNBC: американські вкладники зняли з рахунків близько 100 млрд доларів після краху банку SVB

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
CNBC: американські вкладники зняли з рахунків близько 100 млрд доларів після краху банку SVB Американські вкладники зняли з рахунків близько 100 мільярдів доларів упродовж кількох днів після краху банку Silicon Valley Bank (SVB). Про це повідомляє телеканал CNBC.

При цьому регулятори продовжуватимуть запевняти громадськість у стабільності фінансової системи, уточнюється у матеріалі.

За даними Федеральної резервної системи США, з 10 березня, коли банк збанкрутував, до 15 березня клієнти зняли 98,4 мільярда доларів. На рахунках банків залишилося понад 17,5 трильйона доларів. Зняті кошти становили 0,6 відсотка від загального обсягу американських вкладів.

Silicon Valley Bank було закрито регуляторами штату Каліфорнія 10 березня. Він став найбільшим банком, що розорився, за 15 років, з часів кризи 2008 року. SVB зазнав краху через зростання облікової ставки ФРС США, що спричинило знецінення активів на балансах багатьох фінансових інститутів. Фінансових проблем банку додало масове вилучення депозитів клієнтами.