Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Голова Міненерго Галущенко заявив про можливість експорту електроенергії до країн ЄС

Голова Міненерго Галущенко заявив про можливість експорту електроенергії до країн ЄС

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Голова Міненерго Галущенко заявив про можливість експорту електроенергії до країн ЄС Україна може експортувати електроенергію до країн Європейського союзу (ЄС) через наявність резервних потужностей. Про це заявив голова Міненерго країни Герман Галущенко, повідомляє прес-служба відомства.

"Герман Галущенко підкреслив, що зараз ситуація з генерацією електроенергії в Україні стабілізувалася, є резервні потужності, які дозволяють експортувати електроенергію в європейські країни", - йдеться у повідомленні за підсумками зустрічі міністра з віце-президентом Європейської комісії (ЄК) Марошем Шефчовичем.

Він зазначив, що отримані від експорту кошти дозволять, зокрема, стабілізувати фінансовий стан енергетичних компаній.
 
Сторони також обговорили співпрацю у сфері відновлюваних джерел енергії та використання газових турбін. Уточнюється, що Галущенко подякував європейським партнерам за підтримку у проведенні робіт на енергетичних об'єктах України.

Раніше генеральний директор української енергокомпанії YASNO ДТЕК Сергій Коваленко заявив, що загальний борг мешканців країни за споживання електрики сягнув 67,5 мільйона доларів. За його словами, за останні кілька місяців платіжна дисципліна українців погіршала.
 
Коваленко зазначив, що загальна сума заборгованості є колосальною.