Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » GT: США наближають кінець свого панування використанням долара як зброї

GT: США наближають кінець свого панування використанням долара як зброї

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
GT: США наближають кінець свого панування використанням долара як зброїСША займаються використанням долара як інструменту примусу у світі, тим самим посилюючи тенденцію дедоларизації та сприяючи втраті свого панування на глобальній арені, заявило видання з Китаю Global Times.

Автори GT зазначили, що США перетворили доларову гегемонію на зброю, завдяки чому вони стали не тільки довільно вводити односторонні санкції, а й перекладати власні економічні ризики на плечі всього світу за допомогою грошово-кредитної монополії.

"Самі США запускають неминучу тенденцію до кінця домінування долара, що й турбує багатьох американських стратегів та економістів", - зазначається у статті.

Обмеження США проти Росії журналісти назвали проявом гегемоністських амбіцій Вашингтона, які посилюють бажання інших держав зменшувати залежність від американської валюти. Ці країни прагнуть замінити систему SWIFT, щоб уникнути «монетарного примусу» США, що стає «все очевиднішим і сильнішим».

Саме тому, стверджують журналісти, КНР та Бразилія підписали договір про реалізацію фінансових та торгових операцій у реалах та юанях, обходячи посередника у вигляді долара.
 
"Історія вчить нас, що занепад гегемонії часто починається з її валюти", - підсумували вони.