Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Переваги та різновиди суші

Переваги та різновиди суші

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Переваги та різновиди сушіРоли - це найпопулярніша страва паназіатської кухні. Жителі Запоріжжя можуть зустріти суші і на святкових прийомах, і на офісних перекусах. При цьому попит на таку страву постійно зростає. З нашої статті ви дізнаєтеся, чому суші користуються такою популярністю, а також які бувають їхні різновиди.


Особливості та переваги суші та ролів


Суші - це страва з багатовіковою історією, яка з'явилася ще на початку нашої ери. У ті часи жителі нинішньої Японії продовжували термін придатності морепродуктів за допомогою особливої методики ферментації. Рибу пересипали рисом і сіллю, а потім здавлювали, щоб вона пустила сік. У результаті бродіння морепродукти не тільки зберігали поживні властивості, а й набували незвичайного присмаку.


Пізніше мариновану рибу почали подавати з рисом, васабі, водоростями і соєвим соусом. Все це разом створює справжній вибух смаків. Кислі, солодкі, пікантні та гіркі відтінки переплітаються, даруючи незабутнє гастрономічне задоволення. Замовити найсмачніші в Запоріжжі суші з можливістю доставки додому або в офіс можна на сторінці https://zaporizhzhya.sushi-master.ua/.

 

Але на цьому переваги ролів не обмежуються. Є у такої страви й інші переваги:
- відмінні поживні властивості завдяки великій кількості протеїну;
- велика кількість пікантних соусів і приправ;
- низька калорійність через відсутність рослинної олії та термічної обробки;
- високий вміст омега-3;
- ефектний зовнішній вигляд - сет ролів стане центральною прикрасою будь-якого столу.


Які бувають суші


Роли - це не тільки смачно і поживно, але ще й вельми різноманітно. На сторінці https://zaporizhzhya.sushi-master.ua/menu/nabory ви знайдете найширший вибір суші:

 

- Нігірі. Традиційна японська страва, яка залишилася практично незмінною з XVII століття. Це грудочка рису, приправлена рисовим оцтом, яку подають із рибою і васабі.
- Макі. Класичні роли, загорнуті норі назовні. Відрізняються невеликими розмірами. У начинку кладуть лише 1 продукт (сир Філадельфія, огірок, авокадо, морепродукти). Якщо інгредієнтів більше 3-4, то страва називається футомакі.
- Урамакі. Роли, загорнуті рисом назовні, з'явилися під кінець минулого століття. Саме вони й користуються найбільшою популярністю в Європі та США. Сюди можна віднести Філадельфію, Каліфорнію і дракони.
- Темпура. Так називають суші, запечені у фритюрі. У результаті утворюється тоненька хрустка скоринка, що надає страві пікантності.
- Запечені роли. Після приготування класичні рулетики розрізають на окремі шматочки, поливають соусами, а потім відправляють у духовку. Страва виходить дуже ситною і насиченою.

 

Існують сотні й тисячі рецептів суші. Розмір, форма, спеції, інгредієнти - все це може відрізнятися. Не змінюється тільки чудовий смак цієї страви. Тож якщо ви плануєте перекусити, суші та роли стануть чудовим рішенням у будь-якій ситуації!