Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Каліфорнії зафіксували рекордний рівень снігу

У Каліфорнії зафіксували рекордний рівень снігу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
У Каліфорнії зафіксували рекордний рівень снігуНа гірському хребті Сьєрра-Невада у східній частині американського штату Каліфорнія зафіксували рекордний рівень снігу. Появу великого покриву пов'язали з недавніми штормами. Про це повідомляє Reuters із посиланням на департамент водних ресурсів.

У понеділок, 3 квітня, фахівці повідомили, що рівень снігу досягнув високого рівня — 321 сантиметр. Показник удвічі перевищив середнє квітневе значення вперше за 30 років. При цьому востаннє там фіксували покрив у три дюйми (7,6 сантиметри). Появу снігу вважали полегшенням для штату, який протягом трьох останніх років стикався з аномальною посухою.

Проте деякі експерти також попередили, що рясний сніговий покрив може призвести до повеней під час весняної відлиги.
 
«Сильні шторми та повені цього року – приклади того, що клімат Каліфорнії стає дедалі екстремальнішим», – заявила директор місцевого департаменту водних ресурсів Карла Немет.

У березні в Каліфорнії через сильний шторм без електрики залишилося кілька сотень тисяч людей. Шторм обрушився на райони заток Сан Франциско та Монтерей. Внаслідок цього стихія повалила дерева, були обірвані лінії електропередач, в одному з кампусів Стенфордського університету скасували іспити.