Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Google і Amazon виявилося непросто звільнити співробітників у Європі

Google і Amazon виявилося непросто звільнити співробітників у Європі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
Google і Amazon виявилося непросто звільнити співробітників у ЄвропіОголосивши про найбільші звільнення в історії, технологічні компанії Google та Amazon зіштовхнулися з труднощами при скороченні персоналу в Європі, повідомляє Bloomberg.

Через суворі заходи з охорони праці процес звільнення в деяких країнах Євросоюзу виявився практично неможливим без попередніх консультацій із групами захисту інтересів трудящих. У результаті тисячі технічних фахівців у Європі опинилися у підвішеному стані, оскільки вони не знають, чи продовжать роботу в дочірніх компаніях американських корпорацій.
 
Переговори, від яких залежить їх подальша кар'єра, можуть затягтися через збирання необхідної інформації та оскарження рішень.

Google веде переговори з робочими радами у Франції та Німеччині, де трудове законодавство є одним із найсуворіших у ЄС.
 
Компанія намагається мотивувати співробітників піти добровільно, пропонуючи щедру вихідну допомогу, але це виявилося непросто.

Amazon France намагалася змусити деяких топ-менеджерів піти у відставку, обіцяючи виплатити їм зарплату за рік та надавши додаткову відпустку на час викупу акцій. Пересічним співробітникам пропонували як компенсацію виплати у розмірі місячної зарплати.

У Великобританії, де не такий суворий захист праці, технологічні гіганти мають менше труднощів із проведенням скорочень.
 
Google збирається звільнити в країні близько шести відсотків співробітників зі штату у вісім тисяч людей. На переговорах із робочою радою обговорюється лише розмір вихідної допомоги, але не масштаби звільнень.

Amazon оголосила про плани звільнити 10 тисяч працівників у листопаді 2022 року. Скорочення торкнуться насамперед технічного відділу, який займається розробкою власних пристроїв компанії, відділів кадрів та продажів. Загалом буде звільнено близько трьох відсотків штату.