Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Молдові потрібно €250 млн для модернізації армії

Молдові потрібно €250 млн для модернізації армії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Молдові потрібно €250 млн для модернізації армії Молдові потрібно 250 мільйонів євро ($275 млн) для модернізації збройних сил після вторгнення Росії в Україну минулого року, заявив високопосадовець Міноборони країни.

"Відправною точкою для зміни громадської думки щодо розвитку оборонного сектора, природно, став шок лютого 2022 року, - сказав держсекретар з оборонної політики Валеріу Мія на форумі з безпеки в Кишиневі. - Період романтизму з мріями про вічний світ закінчився і потрібен інший підхід".

Молдова отримує щедре західне фінансування з того часу, як Майя Санду зайняла крісло президента країни у 2020 році, проголосивши боротьбу з корупцією та зближення з Європою, зазначає Reuters.

За словами держсекретаря Міноборони, цього року країна має отримати 87 млн. євро з Європейського фонду світу, а також додаток до бюджету в розмірі 80 млн. євро.

"Є й інші цифри, які не можуть бути розкриті публічно, у тому числі через комерційну таємницю, - сказала Майя, - Наприклад, закупівля систем протиповітряної оборони не була пріоритетною до недавнього часу, але події минулого року змусили нас переглянути свою думку".