Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Україні загрожують серйозні збитки через повінь

Україні загрожують серйозні збитки через повінь

Категорія: Головне, Економіка
Україні загрожують серйозні збитки через повінь Рекордна весняна повінь в Україні загрожує серйозними збитками, під загрозою також опинився майбутній урожай. 

У статті повідомляється, що країну «в буквальному значенні заливає». За даними Укргідроенерго, рівень води майже на метр перевищив аналогічні показники минулого року.

У відомстві зазначили, що подібне явище відбувається раз на десять років, така повінь спостерігалася в Україні в 2013 році. На ліквідацію наслідків Києву знадобляться сотні мільйонів гривень, пише видання.

«Повінь поки не закінчилася, про розмір шкоди рано говорити. Але у будь-якому випадку він буде чималим. Хоча цифри не можна порівняти з тими збитками, які завдають конфлікту. І тому для нас зараз збитки від "великої води" все одно не на першому плані», - уточнив голова Економічного дискусійного клубу Олег Пензін.

Він додав, що від паводку є свої плюси. Так, розгін водної генерації дозволить Україні наростити експорт електроенергії.
Зазначається, що через підйом рівня водойм під загрозою виявився врожай ранніх овочів та ягід. Дефіцит може спровокувати зростання цін на городню продукцію на 10-15 відсотків.

Від повені постраждали близько дев'яти тисяч гектарів сільськогосподарських земель, це не повинно завдати серйозної шкоди майбутньому врожаю, оскільки відсоток цих територій від загальної кількості невеликий. Експерти називають набагато серйознішою проблемою подрібнення річок та посуху у літній сезон.