Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Космічне агентство України: спалах у небі над Києвом, ймовірно, був спричинений падінням метеорита

Космічне агентство України: спалах у небі над Києвом, ймовірно, був спричинений падінням метеорита

Категорія: Головне, Події
Космічне агентство України: спалах у небі над Києвом, ймовірно, був спричинений падінням метеоритаНайімовірніша причина спалаху в небі під Києвом учора ввечері – це падіння метеориту з потоку Ліриди, йдеться у заяві Державного космічного агентства України.

"Ліриди – це дуже швидкі та яскраві метеори, які тягне за собою шлейф комети Тетчер. Ліриди не залишають довгих палаючих слідів, коли проносяться через атмосферу Землі, їх ознака - яскраві спалахи або так звані "вогняні кулі". шлейф комети Тетчер Земля потрапила 15 квітня 2023 року. Вийде з нього наша планета 29 квітня. Пік зорепада припадає на 21 квітня", - йдеться у заяві на сайті відомства.

Напередодні ввечері в небі під Києвом спостерігався яскравий спалах, який пов'язували зокрема з супутником НАСА, що впав. Однак НАСА спростувала цю версію.

На початку цього тижня НАСА сповістило, що науково-дослідний супутник RHESSI, який відслужив свій термін, увійде в земну атмосферу саме в середу. Однак, як заявив BBC представник організації зв'язків із громадськістю Роб Маргетта, у той час, коли над Києвом спостерігався спалах світла, супутник все ще знаходився на орбіті. Він мав увійти до щільних шарів атмосфери протягом ночі, а не ввечері.