Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Омега-3 жирні кислоти в раціоні дитини

Омега-3 жирні кислоти в раціоні дитини

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я

Омега-3 жирні кислоти в раціоні дитиниОмега-3 жирні кислоти називаються хорошими жирами. Вони допомагають підтримувати правильні функції організму в будь-якому віці. Однак особлива потреба в цих речовинах виникає під час вагітності, лактації та протягом перших 1000 днів життя дитини.Унікальна роль у ці особливі періоди життя приписується DHA - докозагексаєновій кислоті.


Омега 3 жирні кислоти для дітей - яка їх роль?

Омега-3 жирні кислоти, які можна придбати на сайті https://perlahelsa.ua/kids-omega-3-A-D3є компонентом клітин нервової системи. Про їх важливу роль говорять все частіше у розвитку когнітивних функцій (таких як пам'ять, мислення чи сприйняття) і в психомоторному розвитку дитини. Тому вони необхідні для нормального функціонування, серед іншого, мозку, нервів, а також серця та імунної системи. Крім того, сітківка ока в основному складається з DHA. Дослідження показують, що його належна кількість у раціоні малюків підтримує правильний розвиток гостроти зору.

 

Де їх знайти?

Найкращим джерелом омега-3 жирних кислот є жирна морська риба. До морської риби, особливо рекомендованої дітям, відносяться: лосось, тунець, минтай і атлантична скумбрія.

 

Омега 3 жирні кислоти для немовлят - як забезпечити ними таких маленьких дітей?

Якщо немовля перебуває на грудному вигодовуванні, важливо, щоб мати отримувала принаймні 200 мг DHA на день у вигляді продуктів, багатих DHA (наприклад, морська риба) або відповідних добавок. Якщо годуюча мама уникає риби в своєму раціоні - варто збільшити до 400-600 мг DHA в день. Але якщо мама їсть рибу, дитині не потрібен додатковий прикорм – достатнім джерелом є материнське молоко. Згідно з правилами, молочні суміші повинні бути збагачені цим інгредієнтом, щоб запобігти дефіциту у немовлят.


У період розширення раціону основним джерелом ДГК є продукти прикорму (в тому числі модифіковане молоко). Якщо дитина не споживає достатню кількість риби під час їжі, прикорм рекомендований після консультації з лікарем.

 

Чи можна давати дітям препарати з омега-3 кислотами?

Перш за все, пам’ятайте про те, що рибу потрібно годувати рекомендованою кількістю, тобто 1-2 рази на тиждень. Навіть якщо ваш малюк відмовляється їх їсти, не засмучуйтеся. Час від часу наполегливо пропонуйте йому хоча б шматочок риби. Іноді дитині потрібно кілька спроб сприйняти новий смак.

 

Однак, коли ви помітили, що ваша дитина не їсть рекомендовану кількість риби, подумайте про прикорм. Діти до 3 років повинні споживати близько 150-200 мг омега-3 жирних кислот на день. Вибираючи прикорм, зверніть увагу на кількість речовин, що містяться в препараті, адже не всі підходять дитині. Поговоріть зі своїм лікарем перед використанням добавки. Він порадить, який із наявних на ринку препаратів підійде дитині найкраще.