Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Естетичні брекети - які бувають види, як вибрати?

Естетичні брекети - які бувають види, як вибрати?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я

Естетичні брекети - які бувають види, як вибрати?Донедавна ортодонтичні апарати асоціювалися переважно з металевими, добре помітними елементами. Однак сьогодні пацієнти можуть обрати естетичний апарат, який не так виділяється, як традиційний прилад. Чим відрізняються естетичні брекети від металевих? Коли варто вибирати? 

 

Естетичний і металевий пристрій

Для початку варто розглянути, що таке естетичний прилад і чим він відрізняється від металевого? Ну а естетичні незнімні брекети виготовлені з матеріалів, що нагадують колір наших зубів. Це означає, що він білого або молочного кольору, тому не надто виділяється на тлі зубів. Металеві брекети, навпаки, сріблястого кольору, що робить їх дуже помітними на зубах. Його перевагою, однак, є ціна, адже традиційні брекети для виправлення неправильного прикусу коштують дешевше, або аналогічна модель, але в більш стриманих кольорах. Остаточний вибір між естетичними та металевими брекетами кожного разу робить ортодонт за погодженням з пацієнтом.


Види естетичних апаратів

Існує кілька видів естетичних брекетів, за допомогою яких можна виправити неправильний прикус, більш детально на сайті - https://www.amelsmart.com/. В основному ми можемо розділити їх відповідно до того, як виглядає естетичний апарат. На цьому тлі камера виділяється:


 

 

Кришталеві та сапфірові брекети оснащені замками молочного кольору. Завдяки цьому вони зливаються з кольором зубів, адже більшість пацієнтів не мають ідеально білих зубів – природний колір зубів молочний.


А порцелянові та керамічні брекети мають прозорі дужки. Хоча вони, здається, менш помітні, ніж кришталеві та сапфірові брекети, це не завжди так. Багато що залежить від кольору зубів, а також типу неправильного прикусу, який необхідно лікувати за допомогою брекетів. В ортодонтії існує ще один вид естетичної апаратури – лінгвальна.

 

Такий вид брекетів практично повністю непомітний, тому що ставиться на зуби з боку язика, а не зовні. Тим не менш, це не завжди виявляється найкращим рішенням, тому що в деяких випадках його просто неможливо поставити, особливо якщо ми маємо справу з надзвичайно складним неправильним прикусом.

 

Здається, що естетичні ортодонтичні брекети є відповіддю на потреби людей, які вважають традиційні брекети серйозним дефектом краси. Хоча думки з цього приводу розділилися, факт полягає в тому, що естетичні брекети найчастіше використовують люди, які дбають про максимальну дискретність. Естетичні брекети менш помітні, ніж металеві, хоча це не означає, що їх не видно взагалі. Єдиний прилад, який дійсно дозволяє зберегти майже максимальну дискретність, - це лінгвальний прилад.


Однак не в кожному випадку це буде хорошим рішенням. Найчастіше на естетичні брекети вирішуються дорослі, які займаються професійною діяльністю. Вони вірять, що майже невидима камера не забере у них впевненості в собі і дозволить справити гарне перше враження. Однак слід мати на увазі, що естетика в ортодонтії є другорядним питанням. Найважливішими є ефекти лікування, яких можна досягти за допомогою конкретної моделі приладу.


Недоліком естетичних моделей є їх ціна, яка значно вища за традиційні брекети. Якщо за звичайну модель ми заплатимо близько 20 000 гривень, то естетична може коштувати навіть 45 000 гривень. До вартості апарату також слід додати витрати на контрольні візити. З цієї причини пацієнти часто обирають змішане рішення – на передні зуби (які добре видно) ставлять естетичні апарати, а на задні – металеві. Це дозволяє трохи заощадити, і при цьому досягти оптимального результату.

 

Коли варто починати лікування?

Почати ортодонтичне лікування ніколи не пізно – все частіше в наші кабінети звертаються навіть літні люди. Сучасні рішення, такі як фіксовані брекети та естетичні брекети, дозволяють не тільки виправити посмішку, але й виглядати ідеально.

 

Ортодонтичне лікування триває кілька років тому візит доортодонта не варто зволікати. Вирішуючи надіти естетичний апарат, нам доведеться, як і пацієнтам, що носять металевий апарат, час від часу приходити на огляди.


Зазвичай вони проводяться кожні 4-6 тижнів. Варто пам’ятати, що хоча протипоказань для вибору естетичного апарату замість металевого зазвичай немає, остаточний вибір моделі слід робити після детальної консультації з ортодонтом. Він підбере не тільки метод лікування, але і модель апарату, який буде для цього використовуватися. Нагадаємо, що терапія не закінчується зняттям незнімних естетичних брекетів. Процес ретенції також дуже важливий, тому лікар-ортодонт підбирає правильний ретенційний апарат для пацієнта.