Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: уряд Росії обговорює серйозне зниження субсидій для НПЗ

Bloomberg: уряд Росії обговорює серйозне зниження субсидій для НПЗ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Bloomberg: уряд Росії обговорює серйозне зниження субсидій для НПЗУряд Росії може вдатися до суттєвий перегляд програми субсидій для нафтопереробних заводів (НПЗ) у межах демпферного механізму, який обернеться значним зниженням виплат. Про це з посиланням на два джерела, знайомі з обговореннями проекту, пише Bloomberg.

Зміни розглядають як один із способів економії бюджету, який за підсумками першого кварталу був зведений з дефіцитом 2,4 трильйона рублів при річному плані 2,9 трильйона. Водночас, один із співрозмовників видання зазначив, що рішення поки не прийнято, а прес-служба Мінфіну спростувала обговорення такого питання.

Як стверджується у матеріалі, суть пропозиції полягає у збільшенні індикативної ціни на бензин та дизельне паливо у півтора рази. Сенс параметра в тому, що бюджет компенсує НПЗ різницю між експортною та індикативною ціною або навпаки отримує додатковий дохід, якщо різниця стає негативною.

За допомогою такого механізму російська влада уникає суттєвих коливань ціни на пальне на внутрішньому ринку. При цьому, каже джерело агентства, допускати зростання вартості бензину та дизеля уряд, як і раніше, не планує, тому кошти візьмуть безпосередньо з прибутку НПЗ, на споживача їх не перекладуть.